Swinerton Builds Tomorrow

image

Honeywell Named Finalist for NAIOP Interior Project of the Year

Contributor: Swinerton Blogger   |   December 18, 2015   |   Image Gallery »
Honeywell Named Finalist for NAIOP Interior Project of the Year

The design-build team of Swinerton and JPC worked in close collaboration with Honeywell Global Real Estate and Facilities, and the end-user leadership team, to customize the Honeywell Northpoint facility to meet the challenging objectives set for the new office and lab functions. The tenant improvement project was originally intended to provide Honeywell a standard office; however, the team took full advantage of the space to create a vibrant new work environment. The second phase of the project—Version 2.0—included open-office workspaces, collaborative meeting areas, and shared labs in lieu of testing equipment and devices at employee cubicles or desks.

The space also features a fitness area and showers, along with lounges on both floors containing large screen televisions and food and beverage stations. There are also new model/wood shops (Maker’s Shops) that employees are welcome to for personal use. Reclaimed wood was installed in the lobby, which beautifully showcases Pacific Northwest building materials.

Conveniently situated near many restaurants and stores as well as the Alderwood Mall, the location of the office added another element to the scope of work. Version 2.0 is a huge paradigm shift in the way Honeywell operates as the new location is now intended to be used as a template for all future Honeywell build-outs.

“The design is clean and open, allowing for lots of natural light. The mix of workstations, open collaboration areas, soft seating rooms, and team spaces provide the right workspace for the task at hand,” says Honeywell Site Leader Rick Taylor. “In the new facility, our teams of designers and developers are able to collaborate and innovate more effectively than in traditional cube farms and conference rooms.”

The goal of this project was to provide them a highly functioning space amidst a collaborative, team-building atmosphere. The Swinerton and JPC team did just that—which is precisely why the project is nominated as NAIOP Commercial Interior Project of the Year! Congratulations to all nominees!