Texas

image

Swinerton Partners with Studio 8 on Sustainable New Space

Contributor: Swinerton Blogger   |   May 30, 2016   |   Image Gallery »
Swinerton Partners with Studio 8 on Sustainable New Space

When Swinerton decided to relocate its Austin office, the goal was to move into a building that reflected our firm’s core sustainability values, and then create an office environment that would achieve LEED® Gold certification.

Swinerton now occupies 9,300 square feet within the Encino Trace office complex at 5707 Southwest Parkway.  The office complex sits on a 54-acre parcel and provides outdoor volleyball courts, access to trails and a pavilion—all amenities Swinerton’s employees enjoy on a regular basis. The complex’s base buildings surpass Austin Green Energy requirements.

Working with Studio 8 Architects from conceptual design, Swinerton requested a design to achieve LEED Gold. The space is currently awaiting certification, tallying 74 points toward the gold-level goal. A key design feature includes mixed species reclaimed wood walls of oak, hemlock and pine in the entrance, conference rooms, huddle rooms, and a kitchen. This design element provides a warm accent to the modern industrial feel of the space. Other sustainable items include Level 3 Certification furniture made of highly recycled content materials. All lighting is LED and functions on occupancy sensors. All finish materials, like adhesives, carpet, and paint, are low VOC.

For employee and guest comfort and collaboration, the design is an open space concept with exposed ceilings, raw finishes, brick walls, and polished concrete floors. Conference rooms are lined with glass DIRTT walls for transparency and daylighting. A set of dual garage doors in the conference room open into the break area for employee engagement. Private offices, open floor plan system furniture, and huddle rooms all offer sit-stand desks. Click play on the video below to take a virtual tour of our office.

Special thanks to Stuido 8 for helping turn our vision into a reality and Larz Frazer for capturing our bright new space through your stunning photography.  To see more of Larz’s work, visit www.larsfrazer.com